Abroncsfüggők

Stig így hajtja a Vipert

2018. április 20. 08:23 - butsi77

Nem friss, sőt nem is idei a videó, de az adja az aktualitását, hogy bejelentették: elárverezik a legutolsó Dodge Vipert, ami még tavaly nyáron készült.

De aktualitástól függetlenül is tanulságos nézni, hogyan űzi körbe a pályán Top Gear Stig a 645 lovas Dodge Viper ACR-t, amit már a gyárban Kumho ECSTA versenyabroncsokkal láttak el. Az Ecsta V720-ból az első kerekekre 295/25 R 19, a hátsókra 355/30 R 19 méretű fél-slick gumikat szereltek.

Ugyanilyen kocsit szemelt ki lassan egy éve egy texasi Dodge kereskedő a nürbugringi rekord-döntésre, amely során az „ACR” kivitel 7 perc 03,45 másodperces idővel jelentősen javított a negyedik generációs Viper által elért 7 perc 12 másodperces időn. Az ötödik generáció volt tehát az utolsó a Dodge Viperek sorában, mivel a tulajdonos, a Fiat Chrysler tavaly augusztusban bezárta a gyárat, idén meg azt közölték, autómúzeumot rendeznek be az épületben.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://jogumi.blog.hu/api/trackback/id/tr3213850760

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása