Abroncsfüggők

Milyen gumival érkezett az Év Autója a Váci útra?

2018. április 04. 09:48 - butsi77

Első alkalommal kapott Év autója kitüntetést Európában a Volvo, és a nyertes modell, az XC40 már be is mutatkozott a márkaképviselet Váci úti szalonjában. A kerekein azonban nem svéd abroncsokat láttunk.

xc1_1.jpg

Az ősi svéd abroncsmárka, a Gislaved helyett 235/50 R19-es Continental PremiumContact6 díszíti a fehér tetős, tűzpiros kocsi keréktárcsáját. Az XC40 az első olyan Volvo modell, amely autómegosztó funkciót is kínál: ezt a szolgáltatást a Volvo digitális kulcs technológiája, valamint a Volvo On Call csatlakoztatott szolgáltatási platform teszik lehetővé. A kocsi tulajdonosai egyszerűen, tényleges gyújtáskulcs átadása nélkül oszthatják meg járművüket barátaikkal, családtagjaikkal.

xc2.jpg

Egyébként az új XC40 az első olyan modell, amely a Volvo Cars új fejlesztésű, moduláris jármű platformjára (CMA) épül, arra a platformra, amely a 40-es széria további, tervezett típusainak – köztük tisztán elektromos üzemű járműveknek – is alapjául szolgál majd. A vállalat még 2017-ben jelentette be, hogy 2019-től minden újonnan bevezetett Volvo modell elérhető lesz részben vagy teljesen elektromos hajtáslánccal. Így a későbbiekben hibrid, valamint akkumulátoros elektromos kivitelekkel bővül az XC40 kínálata.

Az európai piacokon, valamint az Egyesült Államokban közvetlenül a bevezetést követően több mint 20 ezer megrendelést adtak le az autóra, és a piaci bevezetése hamarosan Kínában folytatódik: a világ legnagyobb újautó-piacán hasonlóan erőteljes kereslettel számol a Volvo.

 xc3.jpg

A bevezetőben azért emeltük ki, hogy a Volvo első alkalommal kapott Év autója kitüntetést Európában, mert az elmúlt két év során a nagyméretű XC90 és a középkategóriás XC60 egyaránt elnyerte az Év Észak-Amerikai Szabadidőjárműve (North American Truck/Utility of the Year) címet.

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://jogumi.blog.hu/api/trackback/id/tr6613809014

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása