Abroncsfüggők

Cooper abroncsokon a Batmobile

2018. március 16. 09:41 - butsi77

Nálunk korántsem annyira ismert az „ősi” Batmobile, mint az Egyesült Államokban, de amikor a televíziós sorozat odaát elkezdődött, 1966-ot írtunk.

bat1_v.jpg

A Batmobile ugyanakkor hamar közkedveltté vált a kiskamaszok körében, de ők még nem azért imádták, amiért a felnőttek. A kocsit ugyanis az a George Barris tervezte, aki a negyvenes évek végén, a nyugati parton, a „tini-mennyországban” elindította az autóépítő műhelyét, és egyben meg is teremtette a custom-car fogalmát.

Egy kocsi legyen egyedi: lássák, hogy én jövök, nem más – mondogatták az autópálya-kijáratoknál összegyűlt srácok, akik saját kezűleg, vagy a Barrishoz hasonló szent őrültek segítsége révén a háború előtti modellekből különféle meghökkentő kocsikat faragtak.

Barrisnak akkora neve volt a Batman tévésorozat előtt, hogy senki más nem jöhetett szóba, hogy elkészítse a főhős autóját.

A képünkön látható példány azonban nem az eredeti, és nem csak a Cooper Cobra Radial G/T abroncsok miatt. Ez a replikát Barris munkatársa, Bob Butz készítette az eredeti karosszéria- és egyéb alkatrészminták alapján.

 Ezért, amíg az eredeti Barris-Batmobile 4,6 millió dollárért kelt el 2013-ban egy aukción, a replika a tizedét sem éri.

Szólj hozzá!
Címkék: cooper abroncs

A bejegyzés trackback címe:

https://jogumi.blog.hu/api/trackback/id/tr3113732868

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása