Abroncsfüggők

Szoros befutó a nyáriabroncs teszten

2018. március 05. 07:59 - butsi77

Ritkán fordul elő, hogy 11 abroncs átfogó tesztje után az egyik gumi csupán egy pont különbséggel szoruljon a második helyre. A német ACE tesztjén mégis ez történt a Kumho Ecstával.

Az 1965-ben alapított német autóklub, az ACE Auto Club Europe e.V. szakértői rendszeresen tesztelik a piacon kapható gumiabroncsokat, a télieket, a négy évszakosokat és a nyáriakat egyaránt. Ezúttal a nyári kínálatot szemlézték, mégpedig a 235/45 ZR 18 méretű gumiabroncsokat. A Kumho Ecsta PS71 csupán egy ponttal kapott kevesebbet a végső összesítésben, mint a 150 pontos tesztgyőztes, a Falken Azenis FK510.

kronen_zeitung_at_ergebnisse_v.jpg

A teszt szigorára jellemző, hogy az adható maximális pontszám 190 volt, a két említett győztesen kívül pedig a következő márkák szerepeltek még a mezőnyben: Continental, Goodyear, Hankook, Maxxis, Michelin, Nokian, Pirelli, Semperit és Vredestein.

A szakemberek egyaránt vizsgálták a száraz (trocken) és nedves (nass) útfelületen nyújtott teljesítményt, valamint a gördülési zajt és a gördülési ellenállást. Mindamellett a gazdaságosságot (wirtschaftlichkeit), és a fogyasztói árat is figyelembe vették a minősítés során.

Szólj hozzá!
Címkék: teszt abroncs kumho

A bejegyzés trackback címe:

https://jogumi.blog.hu/api/trackback/id/tr5913715920

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása