Abroncsfüggők

Euro NCAP: kategóriaelső az Opel Crossland X

2018. január 22. 08:04 - butsi77

Az Euro NCAP nyilvánosságra hozta 2017 legbiztonságosabb autónak listáját, mégpedig kategóriák szerint.

opel-crossland-x-1_okok.jpg

A mellékelt sajtófotón Bridgestone Turanza abroncsot viselő Opel Crossland X a kis MPV (multi purpose vehicle), vagyis magyarul a kompakt crossover kategóriában nyerte el a „Best in Class Car 2017“ címet. A kocsi mind a négy biztonsági vizsgálaton – felnőtt, illetve gyermek utasok védelme, gyalogosvédelem és vezetőtámogató asszisztensek – jó osztályzatokat kapott, és különösen példamutató az oldalütközés-védelme: ebben mind a felnőttek, mind a gyermekek védelméért maximális pontszámot ért el.

euro_ncap_crossland_x_ok.jpgAz alapfelszereléshez tartozó berendezések mellett, amilyen például a fáradságra figyelmeztető vagy a sávtartó asszisztens, olyan biztonsági rendszereket is kínál az Opel Crossland X, mint a frontális ütközésveszélyre figyelmeztetés automatikus vészfékezéssel és gyalogos-felismeréssel, vagy a 180 fokos panoráma-tolatókamera és a holttér-figyelő.

2017 Best in Class modelljei (Forrás: Euro NCAP)

Nagy limuzin       VW Arteon

Nagy SUV           Volvo XC60

Kompakt SUV    VW T-Roc

Kiskocsi              VW Polo

Kis MPV             Opel Crossland X

Kis családi autó   Subaru XV és Subaru Impreza

Szólj hozzá!
Címkék: opel törséteszt

A bejegyzés trackback címe:

https://jogumi.blog.hu/api/trackback/id/tr4013593743

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása