Abroncsfüggők

A Cooper is VW beszállító lett

2017. december 18. 08:12 - butsi77

Nagy eredmény a Cooper számára, hogy a Volkswagen a Frankfurti Autószalonon bemutatott új kompakt SUV modellje számára Cooper Zeon CS8 abroncsokat választott első szerelésre.

vw_t-roc2_ok.png 

A két fél megállapodása szerint a portugál Palmelában lévő VW gyárban az európai piacra készülő T-Roc alatt 205/60R16 92V Zeon CS8-as abroncsok lesznek.

vw_t_roc_ok.jpg

A szabadidő-autók eladásai kapcsán főként az alsó-középkategóriában láthatunk ugrásszerű növekedést. A szakértők becslése szerint ez a szegmens a következő tíz évben közel duplájára nő, ezért a Volkswagen a kompakt SUV-ok kategóriájába a Tiguan alá hozta be az új modellt.

Akárcsak a nagyobb Tiguan, az új T-Roc is hatékony turbófeltöltéses motorokkal – három benzinmotorral (TSI) és három dízelmotorral (TDI) – kerül piacra. Ezeket részben elsőkerék hajtással és manuális váltóval kínálja a gyártó, részben pedig a 4Motion összkerékhajtás és a hétfokozatú DSG kettős tengelykapcsolós automata váltó kombinációjával.

cooper-zeon-cs8-tire-002-sml.jpg 

A 4,234 méter hosszú, 1,819 méter széles és 1,573 magas T-Roc 2 centivel rövidebb, és ugyanennyivel szélesebb, mint a Golf, viszont 12 centivel magasabb. Amennyiben mind az öt ülőhely foglalt, a hátsó ülések háttámlájának felső pereméig pakolt csomagtartó befogadóképessége 445 liter. A hátsó üléstámla 60:40 arányban osztva dönthető le, így akár 1290 literre bővíthető a csomagtér kapacitása.

Szólj hozzá!
Címkék: cooper abroncs

A bejegyzés trackback címe:

https://jogumi.blog.hu/api/trackback/id/tr6713508731

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása