Abroncsfüggők

Csodálatos hármas: Nankang, Rolls Royce, VW

2017. december 11. 08:09 - butsi77

Akármilyen furcsa, ez a három név egyetlen járműhöz kötődik, és egyik nélkül sem ért volna el sikert a negyedmérföldes gyorsulási pályán.

Oklahoma Willy a neve ennek a gyönyörűen felújított, második generációs Transporternek. A legnagyobb érdekessége nem a kora – 1958-as gyártmány –, hanem az a gyenge kis segédmotor a platón.

jet_t2.jpg 

A negyedmérföldes gyorsulási versenyeken a motor után a gumiabroncs a legfontosabb tényező. Ezért látunk valóságos úthengereket a hátsó, a meghajtott kerekeken. Oklahoma Willy azonban lökhajtásos, ezért olyan abroncsot választottak, aminek jó az iránytartása, és fékezéskor is lehet számítani rá.

Így tehát 185/35 R17 Nankang abroncsok segítették a furgont.

A segédmotor egyébként egy Rolls-Royce Viper 535 Turbojet repülőgép motor, ami percenként 32 liter üzemanyagot fogyaszt, viszont emellett van még egy apró hátránya. Hiába a hatalmas tolóerő, a fizika törvényei miatt lassan gyorsul, így negyed mérföldön csak 229 kilométeres sebességet ért el Willy.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://jogumi.blog.hu/api/trackback/id/tr9413471273

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása