Abroncsfüggők

Van 33 ezer dollárod erre a verdára?

2017. november 20. 08:12 - butsi77

Bár ezen a Porschén Goodyear matricákat látunk, az 1969-ben gyártott 911-est egy tartalék garnitúra Toyo Proxes AR1 versenyabronccsal kínálják eladásra Massachusettsben. A Goodyear matrica pedig azért került fel, mert a kocsi felújításakor az 1969-ben a daytonai 24 órást megnyert kocsi volt a minta.

Az interneten folyó licit napok óta nem emelkedik 33 ezer dollár fölé, talán azért is, mert az eladó szerint a fényezés csak 70 százalékos, és a motorháztetőn kissé gyengébb, ráadásul a kocsi szervizmúltja csupán 2010 követhető vissza. porse2_ok.jpg

Figyeljük csak meg milyen keskeny abroncs jár a kétliteres boxermotor hajtotta 911-eshez. A Toyo Proxes AR1 mérete az első keréken csak 205/50 ZR15. Igen, annak idején európai autó alatt még 16 hüvelykes kerekek sem voltak.

De hát az elülső abroncsok 205 milliméteres szélesség is elegendő ahhoz, amennyire az amatőr versenyző tulaj hajtotta ezt az autót a különféle háztömb körüli bajnokságokon. Ezt onnan tudjuk, hogy megosztotta egy versenyének videóját, amin jól látható a mezőny, mégpedig hátulról. Emellett 1:08-nál és 2:57-nél az is, hogy még a sebességváltást is képes elrontani a gazdi. De legalább körözött egy jót a fiúkkal.

Szólj hozzá!
Címkék: verseny porsche toyo

A bejegyzés trackback címe:

https://jogumi.blog.hu/api/trackback/id/tr2613318777

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása