Abroncsfüggők

Auto Bild téliabroncs teszt

2017. október 20. 08:36 - butsi77

Ahogy minden ősszel, az Auto Bild ezúttal is megajándékozott bennünket egy téligumi teszttel. Talán nem meglepő, hogy mindkét kategóriában egyaránt dobogós a Continental és a Michelin, lejjebb azonban találunk érdekességeket.

autobild-winterreifentest-2017_ok.jpg 

Az első teszt során 225/50 R 17-es abroncsokat szereltek a hármas BMW-re. Ötven abronccsal kezdték az összehasonlítást, de táblázatunkban – amelyen balról jobbra a havas, vizes és száraz teljesítményt látjuk – csak 22 szerepel. A többiek fékútja túl hosszúnak bizonyult mind száraz, mind nedves aszfalton. Érdekes ugyanakkor, hogy a 6. és a 12. helyen két-két gyártmányt találunk, mivel azok összpontszáma megegyezett.

A dobogósok helyezésén semmi meglepő nincs: érvényesült a papírforma. Azonban szép eredmény a Nexentől a tizedik hely, főként, ha azt nézzük, hogy mennyire hátra szorultak olyan nevek, mint a Nokian, a Pirelli, vagy a Hankook.

A tesztek során a legrosszabb teljesítményre 6 pontot lehetett adni, viszont csak egyetlen négy pontost találunk, azt is a SUV-abroncsok kategóriájában.

autobild-allrad-suv-winterreifentest-2017_ok.jpg

Az Auto Bild Allrad tízes SUV-tesztjét 225/55 R17-es abroncsokon gördülő BMW X3-mal végezték. Érdekes, hogy amíg a személykocsi abroncsok között a vert seregben végzett a Pirelli Winter Sottozero 3, addig itt a negyedik helyre került. Előtte a Goodyear-Continental-Michelin eredménye tulajdonképpen természetes, viszont igen jó benyomást kelt a Kumho – mindhárom oszlopban 2 pontot érő – kiegyensúlyozott teljesítménye.

Szólj hozzá!
Címkék: teszt abroncs

A bejegyzés trackback címe:

https://jogumi.blog.hu/api/trackback/id/tr7113037860

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása