Abroncsfüggők

Levegő nélkül – a Toyo kísérleti abroncsa

2017. október 06. 08:06 - butsi77

A Toyo Tires bejelentette a „noair”, a neo-futurisztikus, levegő nélküli koncepció-gumiabroncs kifejlesztését, ami – ahogy a neve is mutatja – nem igényel levegőtöltést.

A Toyo Tires 2006 óta végez kutatásokat a levegő nélküli abroncsok területén, egy olyan koncepció szerint, ami biztosítja a gumiabroncstól elvárt összes jellemzőt anélkül, hogy levegővel kellene megtölteni.

toyogum-2-2.jpg 

A koncepció abroncs belső, kemény gyűrűjét a futófelületet hordozó külső gyűrűvel rugalmas küllők erdeje köti össze, amelyek biztosítják a megfelelő teherbírást és menettulajdonságokat az utazás, a kanyarodás és lassulás terén.

Ez a futófelületet hordozó külső gyűrű szénszál-erősítésű különleges műanyagból készül, ami elég merev ahhoz, hogy csökkentse a talaj-közeli küllők terhelését, de elég rugalmas, hogy ne törjön el egy mély kátyúba való kemény zökkenéskor. toyo_noair_ok.jpg

A „noair” ugyan még csak kísérleti abroncs, de a Toyo Tires továbbra is folytatja a gyakorlati alkalmazásra irányuló kutatásokat, és a legújabb technológiák meghonosítását az abroncsgyártásban.

Szólj hozzá!
Címkék: extrém abroncs toyo

A bejegyzés trackback címe:

https://jogumi.blog.hu/api/trackback/id/tr6812932877

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása