Abroncsfüggők

Hétvégi programajánló: Hungaroring Classic

2017. szeptember 27. 08:04 - butsi77

Háromnapos örömautózás lesz Mogyoródon a hétvégén. Első alkalommal rendezik meg a Hungaroring Classic versenysorozatot, amelyen az ötvenes-hetvenes évekből származó kocsik mérkőznek több kategóriában. A program pénteken a szabadedzésekkel kezdődik, a szombat és a vasárnap pedig a versenyé.

Nem valami háztömbkörüli bajnokság lesz ez, hiszen 22 országból hét kategóriában közel 200 kocsi indul, és a legfontosabb: mindegyik 1978 előtt készült.

l_mercedes_c11.jpg

Így például a Classic Endurance Racing kategóriában a képünkön látható vörös Lola T hat testvére is rajthoz áll néhány Porsche 917, és Ferrari 512 és Mercedes C11 társaságában.

lola_t-163_1969jpg.jpg 

A Trofeo Nastro Rosso kategóriában megjelennek az aranykor olyan legendás járművei, mint a Maserati 300, Ferrari 250 GT Berlinetta, vagy az Alfa Romeo TZ. Az állandó résztvevők mellett minden versenyen csatlakozik a mezőnyhöz egy-egy meghívott vendég, így biztosan láthatunk Aston Martin DB GT-t vagy éppen Porsche Carrera Abarthot is.

l_renault-17-gordini_ok.jpg 

A versenyek két felvezető pilótája magyar lesz. A hétszeres abszolút ralibajnok ifjabb Tóth János egy utcai Peugeot 404-est vezet, az örökös magyar bajnok Ferjáncz Attila fia, Ferjáncz András pedig olyan Renault 17 Gordinival megy körbe, amivel Attila két bajnoki címet is szerzett.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://jogumi.blog.hu/api/trackback/id/tr5012899698

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása