Abroncsfüggők

Amiről kevés szó esik: kamionabroncs

2017. július 19. 07:42 - butsi77

Gondolta volna, hogy egy évente 150 ezer kilométert 28 literes átlagfogyasztással megtevő 14,4 millió forintos üzemanyagköltségének 2,5-3 százaléka is megtakarítható?

A Bridgestone szerint évente több mint 400 ezer forintot meg lehet spórolni az alacsony gördülési ellenállású tehergépjármű abroncsok használatával. Így a fuvarozó vállalkozás minden tizedik sofőrjének bérét kigazdálkodhatja a könnyebben futó abroncsok révén.

brid2_ok.jpg

Habár egy vállalkozás összes költségének mindössze 5 százalékát teszi ki az abroncsok ára, a teljes működési költség 35 százalékát jelentő üzemanyag-felhasználás csökkentésében a jó abroncs kulcsfontosságú. Barcsik Ákos, a Bridgestone Magyarország Kft. főmérnöke szerint 80 kilométeres sebességnél a kamion üzemanyag-fogyasztásának mintegy harmadát az abroncsok gördülési ellenállása emészti fel. Ezért a hosszú távú fuvarfeladatokat ellátó magyar vállalkozásoknak különösen érdemes gépjárműveiket csökkentett gördülési ellenállású gumikkal felszerelniük.

 Az olyan csökkentett gördülési ellenállású abroncsok, mint a Bridgestone Ecopia, útviszonyoktól és vezetési stílustól függően, akár 8-10 százalékkal alacsonyabb gördülési ellenállással üzemeltethetők, ami mintegy 2,5-3 százalékkal – száz kilométerenként 0,7-0,8 literrel – is mérsékelheti a teherautó üzemanyag-fogyasztását. Ezt az abroncsok egyedi anyagösszetétele, megerősített oldalfala, valamint az abroncs elemei közötti belső súrlódás csökkentése révén érte el a gyártó.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://jogumi.blog.hu/api/trackback/id/tr212672985

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása