Abroncsfüggők

Eladó az egyik Pink Floyd Ferrari és Elton John Bentley Continentalja

2017. június 30. 08:57 - butsi77

Két híresség egykori kocsiját fogják megfuttatni a Bonham aukción.

Az 1988-as Ferrari F40 Berlinetta egykor a Pink Floyd gitárosáé, David Gilmouré volt, aki újonnan vette annak idején, ráadásul nem is egyedül: a kocsi ikertestvérét a zenekar dobosa, Nick Mason vásárolta meg. Mason azzal a kommenttel dobta ki a hírt a Facebook oldalára, hogy „David's old F40 is up for sale”.

Az ilyen kocsik őrült pénzekért mennek el manapság – egy alacsony futásteljesítményű darab tavaly egymillió fontért kelt el az RM Sotheby's aukcióján. Mindenesetre már a következő szavak is varázslatosak: V8 twin turbo, és 321 kilométeres végsebesség.

Elton John az 1985-ös Bentley Continental Convertible modellt egy kicsit éppúgy személyre szabatta, amint extravagáns ruhákban szokott koncertezni a régi szép időkben. Ez a kocsi szerepel a mellékelt ősrégi,1985-ös klipben is. Érzelmes dal egy vágyakozó szerelmesről, aki nem tud belépni a gyenge kis kabriójában a vasfüggöny mögé a szerelméhez… A kocsi viszont nem tehet a szomorú történetről, és a „Tudor vörös” színt kapott hűtőrács mögött 6,7 literes V-nyolcas motor duruzsol.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://jogumi.blog.hu/api/trackback/id/tr112630563

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása