Abroncsfüggők

Tarolt a Michelin és a Dunlop Le Mans-ban

2017. június 21. 07:44 - butsi77

A Toyotának szörnyű élmény lehetett, hogy idén sem sikerült megnyernie Le Mans-t, pedig három versenyautóval próbálkoztak, hogy még véletlenül se ismétlődhessen meg a tavalyi fiaskó, amikor az utolsó előtti körben bukták el a győzelmet.

A 85. Le Mans 24 órás versenyt, a 2017-es FIA hosszútávú világbajnokság (WEC) harmadik futamát sorozatban harmadszor a Porsche nyerte Michelin abroncson, a második helyet a Jackie Chan DC Racing szerezte meg.

porsche_michelin_ok.jpgVégül a királykategória, az LMP1 hat indulója közül csak kettő érkezett a célba, ugyanakkor lehetetlen lett volna megjósolni az LMP2 osztály győztesét, amelyben a mezőny több mint fele esélyes volt a diadalra. A végső kategóriagyőztes, az abszolút második helyezett Jackie Chan DC Racing 38-as rajtszámú autója, mindvégig az első hat között volt.

 Az LMP2 osztály első 10 helyezettje mind Dunlop abroncsokat választott.

porsche_ok.jpg 

Az LM GTE osztályban a szintén Dunlop abroncsokon száguldó két Aston Martin Vantage váltogatta egymást az élen, ám a 98-as rajtszámú Aston Martin, ami megállíthatatlannak tűnt, egyszer csak leugrott az aszfaltról, mert felrobbant a jobb első gumiabroncs, és szétvitte az autó elejét.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://jogumi.blog.hu/api/trackback/id/tr3012610317

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása