Abroncsfüggők

Jeep, Kumho, Nordkapp

2017. április 24. 07:59 - butsi77

Néhány német fiatal a Jeep és a Kumho támogatásával tavaly ősszel felautózott a Nordkappra. Ez a norvég szó ugyanazt jelenti, mit a North Cape, vagyis Északfok. Ez Európa legészakibb pontja.

Amíg az északi sarkkör az északi szélesség 66° 33’ 39” fokán húzódik, a Nordkappot a 71° 10’ 21”-nél találjuk, mégpedig Magerøya szigetén, ahova ebben az évezredben már tenger alatti alagúton lehet eljutni. A csaknem Budapest nagyságú sziget már igazi tundra-vidék, de előtte is kemény terepen hajtottak végig a 23-27 éves német fiatalok, akik fejükbe vették, hogy kipróbálják, mire képes a Jeep Renegade és a hozzá gyári szettben járó Kumho Crugen Premium KL33.

mit_kumho_und_jeep_durch_das_zerkluftete_norwegen_1.jpg

Úgy látszik a Chrysler-Jeep jól választott, mert a 8000 kilométeres út során egy percre sem okoztak gondot a Kumho abroncsok, pedig odafelé alaposan nyúzták őket a srácok. Az út a következőképpen nézett ki: július végén indultak Frankfurtból, Dániából komppal hajóztak Svédországba, onnan pedig igyekeztek kiválasztani Norvégia legdurvább hegyi útjait. Igaz, a Norvég Királyság sokat költ aszfaltra, de ebben a hosszúkás országban maradt elég dűlőút. Úgyhogy a srácok kiguglizták a legkeményebb sziklás csapásokat, és addig folytatták ezt, míg ősszel meg nem érkeztek oda, ahol vége a szárazföldnek.

mit_kumho_und_jeep_durch_das_zerkluftete_norwegen_2.jpg

 Az utazók egyike, Jonas Hermann nagyot nézett, amikor a sajtó rákérdezett a gumikra.

kumho_unterstutzt_die_reise_mit_robusten_off-road-reifen_1.jpg

„Őszintén szólva nem gondoltam a gumiabroncsokra. Ez azt jelenti, hogy nem volt semmi gond, és bármikor számíthattunk rájuk. A gumik biztonságosan eljuttattak minket mindenhova: köves meredek utakon, másutt sáros-lápos csapásokon olyan vidékeket, kereszteztünk, hogy ha ott kapunk egy-két defektet, nagy bajban lettünk volna. Szóval, miután ilyen jól vizsgázott a Kumho Crugen Premium KL33, azt hiszem az a legnagyobb elismerés, ha azt mondjuk: eszünkbe sem jutott a gumi.”

Szólj hozzá!
Címkék: teszt jeep kumho

A bejegyzés trackback címe:

https://jogumi.blog.hu/api/trackback/id/tr6512449347

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása