Abroncsfüggők

Ötről hatra vált a Continental

2017. április 07. 08:07 - butsi77

Nem kezdődött rosszul az év a Continental vadonatúj nyári abroncsa, a PremiumContact 6 számára, hiszen két komoly teszten is megszerezte az első helyet. A gyártó pedig fokozatosan ezzel helyettesíti a Contact 5 abroncsait.

Fölényesen, összesen 51 – 225/50 R 17 méretű – versenytársát megelőzve győzött a Continental PremiumContact 6 az Autobild nagyszabású nyáriabroncs-tesztjén. A német autós szaklap tesztelői száraz és vizes aszfalton mutatott viselkedése, valamint rövid fékútjai mellett pontos irányíthatóságát és kiváló dinamikus tulajdonságait dicsérték az abroncsnak.

conti-premiumcontact-6-tire-ok.png

Száraz és vizes úton mért fékútjainak köszönhetően PremiumContact 6 már a teszt első fázisában az élre került, hiszen az elért 69,9 méterrel egyedüliként fért be 70 méter alá a száraz úton 100 kilométeres, vizes felületen pedig 80 kilométeres sebességnél végrehajtott vészfékezések kombinált eredményeinek rangsorában, és így az első helyről várhatta a húsz legjobb abroncsra váró további tesztfeladatokat.

Ugyancsak kiválóan szerepelt a PremiumContact 6 az Autobild Allrad abroncstesztjén, persze más méretben. A SUV-specialista magazin szakemberei tíz különféle 235/50 R 18 méretű abroncsot teszteltek. Hat tesztmérésben is kiemelkedő eredményt ért el az új nyári gumiabroncs, amely a szakemberek szerint száraz és nedves úton is kiválóan tapad, nagyon alacsony a gördülési ellenállása és sárban is jól teljesít.

Ezek szerint a kompakt és középkategóriás autókhoz, sportos és SUV modellekhez egyaránt megfelelő PremiumContac 6 sikeresen ötvözi a kimagasló kényelmet a sportos kezelhetőséggel. Az abroncs 16 és 21 hüvelyk közötti méretekben kapható 70 különféle méretváltozatban, és fokozatosan váltja majd le elődeit, a ContiPremiumContact 5 és ContiSportContact 5 abroncsokat. Ezeknél azonban 15 százalékkal jobb a kopástűrése, gördülési ellenállása pedig 5 százalékkal kisebb.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://jogumi.blog.hu/api/trackback/id/tr1312407229

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása