Abroncsfüggők

Durván nyerte az UHP tesztet a Michelin Pilot Sport 4

2017. március 24. 09:35 - butsi77

A német autó magazinok különösen szeretik a gumiabroncs teszteket. Ezúttal az auto motor und sport családjába tartozó sport auto publikálta a nyári abroncstesztjét. A magazin egy Toyota GT86 kerekeit szerelte fel hétfajta 225/40 R18Y UHP abronccsal, majd egy külön menetben három fél-slick gumit is kipróbáltak.

Az UHP és a félig slick abroncsokat persze nem lehet azonos módon értékelni, ezért a felső táblázatban másként súlyoztak: 40 százalékot ért az összpontszámból a vizes úton, 50-et a szárazon való viselkedés, és 10 százalékig vették figyelembe a környezetvédelmi szempontokat.

sport-auto-summer-tyre-test-2017-ok.jpg

A Semi-slicks felirat alatt viszont azt látjuk, hogy csak 20 százalékot értek a vizes aszfalton mért adatik, hiszen ezeket az abroncsokat nem esőmenőknek tervezték. Így természetesen 75 százalékot ért a száraz körülmények között tapasztalható teljesítmény, és csak ötöt a környezetvédelmi megfontolás. Ráadásul, amíg az UHP gumik esetében 10 pont volt az adható maximum, a félsimáknál 12.

Az összesítés készítői azonban az utóbbi három abroncs esetében zárójelbe tették azt az értéket, amit a fél-slick abroncsok az UHP pontozás szerint kaptak volna. A zöld, illetve vörös szín pedig azt jelenti, hogy az adott érték a tesztátlag alatt vagy fölött van-e.

 A tesztelők szerint nem volt kétséges a Michelin Pilot Sport 4 vezető helye, mert „fantasztikus visszajelzéseket ad, kiszámítható vezetési karakterisztikával rendelkezik, ugyanakkor kiemelkedően jó a tapadása a vizes útfelületen”.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://jogumi.blog.hu/api/trackback/id/tr9912366809

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása