Abroncsfüggők

Ekström nem túlzott - brutális az RS5

2017. március 09. 08:16 - butsi77

Nem csoda, hogy képünkön a pilóta érdeklődve tapogatja az abroncsot, ha előtte egy kicsit megpörgette a kocsit az aszfalton. Az ám, de milyen kocsit, és milyen aszfalton?

Az új Audi RS 5 DTM világpremierjét március 7-én, a Genfi Autószalonon tartotta a négykarikás márka, ahol a DTM versenyautó és az új sorozatgyártású modell egyszerre mutatkozott be. Február végén azonban az új RS 5 DTM aerodinamikájának és műszaki megoldásainak finomhangolása folyt a portugáliai Portimão versenypályáján, ahol háromnapos teszttel készültek az idei DTM szezonra.

A 2017-es szezonban rengeteg új dologgal találkozhatunk: erősebb motorok, kisebb leszorító erő, még hatékonyabb légellenállás-csökkentő rendszer (DRS), lágyabb gumiabroncsok, amelyeket nem lehet többé előmelegíteni. A változtatások célja, hogy a DTM futamok az eddigieknél még izgalmasabbak és változatosabbak legyenek a nézők számára.

 audi_gumis2_ok.jpg

„Az új gumiabroncsok sokkal lágyabbak és gyorsabban kopnak. Nagyon várom már, hogy mind a 18 autó birtokba vegye a pályát Hockenheimben – biztosan rengeteg gumit hagynak majd maguk után” ” – mondta Mattias Ekström versenypilóta, hozzátéve: „rengeteg gumit égettünk el. A pálya környéke már egy nap után elég zűrösen festett.”

audi_gumis_ok.jpg

Amint képünkön is látható, Ekström nem túlzott.

Szólj hozzá!
Címkék: verseny audi extrém

A bejegyzés trackback címe:

https://jogumi.blog.hu/api/trackback/id/tr6612324129

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása