Abroncsfüggők

Törésteszt: a Tesla Model S és a BMW i3 nincs a csúcson

2017. február 06. 08:32 - butsi77

Még csak alig indult az év, és már három tucat kocsi kapta meg a legmagasabb, a Top Safety Pick+ besorolást a híresen szigorú amerikai minősítő intézettől. Az Insurance Institute for Highway Safety (IIHS) legfrissebb jelentése szerint azonban a Tesla Model S, valamint a BMW i3 nem volt köztük.

A két modell közös jellemzője, hogy teljesen elektromos hajtásúak, de attól még a törésteszten jobb eredményt is elérhettek volna.

A Tesla bukta a nagyobbat: az úgynevezett kis átfedésű ütközés során csupán „elfogadható” eredményt ért el, és a gyerekülés rögzítésére még ennél is rosszabb osztályzatot adott az IIHS.

A kis BMW jobban szerepelt, és csupán a fejtámlák és ülések védő funkcióit, valamint a gyerekülés rögzítését bélyegezték elfogadhatónak.

Velük szemben viszont a Toyota Prius Prime és a Chevrolet Volt megkapta a Top Safety Pick+ minősítést.

Szólj hozzá!
Címkék: bmw tesla törés

A bejegyzés trackback címe:

https://jogumi.blog.hu/api/trackback/id/tr6012185962

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása