Abroncsfüggők

Hamarosan rajtol a Baja4000 verseny

2016. december 30. 08:28 - butsi77

Január 13-án kezdetét vesz a Baja4000 autóverseny. A Budapest-Bamako rally mintájára szervezett futam Los Angelesből induló mezőnyében ott lesz három társával a gödöllői Hamza Péter is.

A Budapest-Bamako Rally a 2017-es esztendőre Amerikába költözik. A Baja4000 futam január 13-án indul Los Angelesből és a tervek szerint két héttel később ugyancsak az Angyalok városába tér vissza.  Eközben a versenyzők 4 ezer kilométert tesznek meg a mexikói Baja-félsziget alsó csücskén fekvő Cabo San Lucasig, majd észak felé fordulva visszatérnek a kaliforniai metropoliszba.

detailedroute-1.jpg

A tervezett etapok között szerepel a híres 66-os út egyik szakasza, a Joshua Tree nemzeti park, a Salton-tó és Slab City, majd dél felé áthaladnak Észak-Amerika neves dűnerendszerén. Mexikóban pedig sóstó, földút, homokos tengerpart, csillagos égbolt, valamint kaktuszerdő várja a csapatokat.

A viadal nemcsak a kalandról, hanem a jótékonyságról is szól. A verseny szervezőinek közleménye szerint Mexikóban a Corazon De Vida alapítvány munkáját támogatják, amely elhagyott és árván maradt gyerekekkel foglalkozik a Baja-félszigeten, valamint a Bamako által létrehozott SOS Refugee csoportot segítik.

A gödöllői GumisEmber Team már öt alkalommal teljesítette a Budapest-Bamako rallyt, a legutóbbi két évben elsőként értek célba a 8 ezer kilométeres versenyen. Az idei Baja4000 versenyt Bódi Zsolt és Nagy Zoltán szerelők, valamint Újvári Zsolt navigátor társaságában Hamza Péter csapatkapitány egy Toyota volánja mögött igyekszik majd sikeresen teljesíteni.

- Január 8-án vesszük át az autónkat Los Angelesben - mondta Hamza Péter. - Jelen állás szerint Toyota Landcruiserrel vágunk neki a távnak. A gépkocsit felkészítjük a nagy útra, a változatos terepre jó futómű kell és a levegőszűrőnek is kifogástalanul kell bírnia a nehéz körülményeket. Öt sikeres Budapest-Bamako után már különösebben nem kell készülünk, de azért év végére beütemeztünk Somogybabodon és a Balaton-környékén lezajlott GPS pontkereső versenyeket, mert a legfontosabb kérdés a pontos navigáció lesz. Az biztos, hogy sok ismerős csapat lesz a világ minden részéből. A versenyen nem a száguldozás a lényeg, hanem, hogy biztonságosan célba érjünk és amennyire lehet, azért vigyázzunk a kocsira, mert nem jön utánunk egy komplett szervizcsapat. A minap kaptuk meg az első itinert, ez alapján már igyekszünk feltérképezni, hogy merre is vezet majd az utunk. 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://jogumi.blog.hu/api/trackback/id/tr3012083047

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása