Abroncsfüggők

Nexen N’Blue 4Season: a télen is jó négy évszakos

2016. november 23. 08:13 - butsi77

Majdnem „téli” teljesítményt nyújtotta a Nexen négy évszakos modellje az Autónavigátor összehasonlító tesztjén, amelyen téli és négy évszakos gumikat próbáltak ki. A novemberi éjszaka végzett teszt idején mínusz 1,5 és mínusz 4 Celsius fok közötti hőmérsékletet mutatott a hőmérő.

Száraz és vizes aszfalton a legjobb téli guminak az idén debütált Continental WinterContact TS 860 bizonyult, műgyantán azonban a tavalyi tesztgyőztes, (a műgyantán tavaly is első) Goodyear UltraGrip 9 biztosította a legrövidebb fékutat.

A 16 új, 195/65 R15 abroncs közül öt volt a négy évszakos. Közülük jelentős különbséggel a Nexen N’Blue 4Season bizonyult a téli körülmények között leginkább megbízhatónak.

Négy évszakos abroncsok tesztteljesítménye (Százalék)

Nexen N’Blue 4Season 89,1

Goodyear Vector 4Season    87,0

Vredestein Quatrak 5  85,2

Michelin CrossClimate 82,5

Debica Navigator         80,0

Láthatjuk, hogy a Nexen mindössze hajszálnyival maradt el a 90 százaléktól, és a Nexennél jobb teljesítményt csak a kifejezetten téli abroncsok nyújtottak. A táblázatunkban szereplő négy évszakosok közé azonban 85,1 százalékkal befurakodott egy téli abroncs is, mégpedig az Infinity EcoZen, és ezzel megelőzte a Michelin CrossClimate-et. A Michelin a tesztelők szerint a 82,5 százalékával már csak feltételesen ajánlott.

Szólj hozzá!
Címkék: teszt michelin nexen

A bejegyzés trackback címe:

https://jogumi.blog.hu/api/trackback/id/tr2811992330

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása